Υλικά για τέσσερα άτομα

1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά, κιλότο, χτένι ή στηθοπλευρά κομμένα σε μερίδες)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
2 λεμόνια
2 φύλλα δάφνης
ρίγανη
1 κύβο μοσχάρι 
αλάτι – λεμονοπίπερο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και σε μία φαρδιά κατσαρόλα  βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τη δάφνη, συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45′ περίπου λεπτά. Βγάζουμε λίγο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει (μισό ποτήρι του κρασιού).

Ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 20′, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσοχή ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το κομμάτι του κρέατος που έχετε επιλέξει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. 

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουερ στο ζουμί που έχουμε βάλει να κρυώσει και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει 4′- 5′ ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.