Αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει τη Λίβερπουλ θα κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με όσα ίσχυαν από το 1969 μέχρι το 2009, οι ομάδες που κατακτούσαν το τρόπαιο πέντε φορές ή τρεις συνεχόμενες χρονιές μπορούσαν να το κρατήσουν για πάντα.
Πριν από εννέα χρόνια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία περιέλαβε στους κανονισμούς του Τσάμπιονς Λιγκ το άρθρο 11.1, το οποίο αναφέρει ότι το αυθεντικό τρόπαιο θα παραμένει στην UEFA και θα δίδεται στη νικήτρια ομάδα ένα πιστό αντίγραφο.  
Πέντε ομάδες ωστόσο έχουν προλάβει να κάνουν ιδιοκτησία τους το αυθεντικό τρόπαιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία αποδόθηκε τιμής ένεκεν το παλιό τρόπαιο το 1967, το οποίο είχε κατακτήσει ήδη έξι φορές, ο Αγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ (1973), η Μπάγερν του Φραντς Μπεκενμπάουερ (1976), η Μίλαν (1994) και η Λίβερπουλ (2005).
Η UEFA προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, επιτρέποντας στις ομάδες που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον πέντε φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ να φορούν σχετικό διακριτικό στη φανέλα τους. Προς το παρόν οι μόνες που μπορούν να φέρουν το συγκεκριμένο διακριτικό είναι οι Ρεάλ (12 τρόπαια), Μίλαν (7), Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Λίβερπουλ (5).