Η μαγειρική εμπεριέχει τη φαντασία. Ετσι και μια καλή φίλη «πείραξε» μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή για κολοκυθοανθούς – ή αν προτιμάτε λουλούδια-, με ρύζι, και την προσάρμοσε στα δεδομένα της πόλης, όπου είναι πιο δύσκολο να βρεις φρεσκοκομμένους ανθούς για γέμισμα.

Υλικά για 4 άτομα

12 φρεσκοκομμένα κολοκυθάκια με τον ανθό τους
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
3 φρέσκες ντομάτες
250 γραμμάρια ρύζι
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τους ανθούς από τα κολοκύθια και αφού αφαιρέσουμε τον κίτρινο στήμονα τους πλένουμε με προσοχή για να μην διαλυθούν. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι που έχουμε πλύνει, μουσκεμένο, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις μισές ντομάτες πολτοποιημένες, το μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το μισό λάδι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τους ανθούς με το μείγμα, τους κλείνουμε στην άκρη και τους τοποθετούμε σε πυρέξ. Στα κενά τοποθετούμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και το μείγμα που μας έχει μείνει. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας και το λάδι, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς C για μια ώρα.

Συνοδεύεται με μια φρέσκια σαλάτα.