Πλήρως ικανοποιημένος από τις «απολύτως εύστοχες και σε θετική κατεύθυνση αλλαγές», όπως τις χαρακτήρισε, στις οποίες προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου στο επίμαχο άρθρο 8 «βελτιώνοντάς το ριζικά», δήλωσε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πλέον διαφωνίας του και θα το υπερψηφίσει.

«Δεν πιστεύω ότι όπως ήταν αρχικά η διάταξη θα ψηφιζόταν, όπως κι εγώ δεν θα την υπερψήφιζα», ανέφερε ο κ. Ουρσουζίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα για υιοθεσία και αναδοχή, χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένο τον θόρυβο που είχε δημιουργήσει πριν γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις στο επίμαχο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

«Μετά τις αλλαγές είναι σε απολύτως θετική κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Ουρσουζίδης ενώ χαρακτήρισε ως κυρίαρχο στοιχείο την αυξημένη ισχύ της διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού μεταξύ περισσότερων κατάλληλων αναδόχων καθώς και την κατάργηση της άκριτης αναδοχής.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου από μόνη της δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Επιβάλλεται συνεπώς και η οικονομική ενίσχυση των δομών», τόνισε και σημείωσε ότι η επιτυχία του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν θα καταφέρει ν’ αντιμετωπίσει και να περιορίσει τη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται σήμερα.