Σε καλό κλίμα με στόχο μία «νέα σχέση» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον γερμανό ομόλογό του Ολαφ Σολτς στο Βερολίνο, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Twitter.

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση – Ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών Olaf Scholz συναντά τον έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει το tweet, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία της συνάντησης.

Η ελάφρυνση του χρέους και τα μεσοπρόθεσμα αναπτυξιακά σχέδια της Αθήνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου ​με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας​​​​​, καθώς η διαπραγμάτευση για την μεταμνημονιακή εποπτεία και την ελάφρυνση του χρέους μπαίνει στην τελική της φάση.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον όπου το τριήμερο 20 – 22 Απριλίου πραγματοποιείται η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ.

Στο περιθώριο της ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι θέσεις της Γερμανίας θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα . Μέχρι στιγμής η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει δώσει το στίγμα της κυρίως όσον αφορά το χρέος θέμα για το οποίο υπήρξαν έντονες κόντρες μεταξύ του Β. Σόμπλε και του ΔΝΤ κατά το πρόσφατο παρελθόν.