Όχι στην έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφιμοβα στις δικαστικές αρχές της Μάλτας είπε ομόφωνα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών (πρόεδρος Ιωάννα Κλάπα μέλη Αργυρώ Νικολακούδη Κώστας Σαργιώτης) διατάσσοντας παράλληλα την άρση της κράτησής της.

Ανάλογη εισήγηση διατύπωσε η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή και αόριστα επισημαίνοντας ότι δεν είχε προηγηθεί η έκδοση εθνικών ενταλμάτων.

Επίσης χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα αδικήματα που δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για την 36χρονη Ρωσίδα η οποία θεωρείται ως πηγή πληροφοριών της δολοφονηθείσας δημοσιόγραφου Δάφνης Γκαρουάνα Γκαλισία που ερευνούσε τα panama papers.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχαν καταθέσει ο ευρωβουλευτής Σύριζα Στέλιος Κούλογλου και ο ευρωβουλευτής Μάλτας Ντέιβντ Κάσα οι οποίοι ανέφεραν ότι σε περίπτωση έκδοσης δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Η ίδια η Εφίμοβα παραδέχθηκε στοιχεία στη δημοσιογράφο σχετικά με παραβάσεις της νομοθεσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την τράπεζα που εργάστηκε αλλά αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα που την έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης.