Ετοιμος μπροστά στη γραμμή εκκίνησης, κοιτάς τους υπόλοιπους δρομείς. Είναι εξοπλισμένοι με τζελάκια, μαγνήσια, dry fit ρούχα, σούπερ παπουτσάκια και κάποιοι έχουν κολλημένες στα πόδια τους κάτι πολύχρωμες κορδέλες.

Τι είναι αυτές οι κορδέλες πάλι; Μοιάζουν με αθλητές σε… συσκευασία δώρου! Η απάντηση βρίσκεται σε μία λέξη, εγγλέζικη: «taping», από το tape (= ταινία) που εφαρμόζεται σε διάταση του μυός.

Σκοπός της είναι να μειώσει τον πόνο, να αφήσει το αιματάκι και την λέμφο να κυκλοφορήσουν ανεμπόδιστα. Επίσης έχει και τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσει αρθρώσεις που σε ταλαιπωρούν με τη λάθος θέση τους.

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε μια θλάση, σε τενοντίτιδες, σε διαστρέμματα, μετά από έντονη προπόνηση.

Θα έχεις λοιπόν ακόμα έναν σύμμαχο στην θεραπεία του τραυματισμού σου.

Ή θα σου φανούν χρήσιμες και μετά από προπονήσεις. Για παράδειγμα μετά από εκείνο το κουραστικό και ανελέητο long run της Κυριακής.

Είναι αδιάβροχες, άρα δεν έχεις δικαιολογία, κάνε εκείνο το μπάνιο επιτέλους (εκτός κι αν βρίσκεσαι στη… Θεσσαλονίκη· εκεί, ίσως δυσκολευτείς λίγο!).

Αντέχουν έως και τρεις με τέσσερις μέρες κάνοντας σωστά τη δουλειά τους.

Υπάρχουν αρκετά είδη στο εμπόριο, άσε να διαλέξουν οι ειδικοί. Δηλαδή οι εκπαιδευμένοι φυσικοθεραπευτές. Αν προσπαθήσεις να τοποθετήσεις μόνος τις ειδικές ταινίες, αυτό που θα πετύχεις θα είναι απλά να έχεις κολλημένη μια κορδέλα πάνω σου.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις χρώμα και να τρέξεις.

Διάλεξε όμορφα χρώματα, ο πόνος θέλει στυλ και οι φυσικοθεραπευτές έχουν ταλέντο και στο αμπαλάζ.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δεις έναν δρομέα με πολύχρωμες ταινίες περίτεχνα τοποθετημένες γύρω από το γόνατο ή στον γαστροκνήμιο του, εσύ θα ξέρεις πως είναι θέμα taping.

Η Κατερίνα Βλαχαντώνη είναι φυσικοθεραπεύτρια και μαραθωνοδρόμος