Στη σύλληψη ενός ιταλο – μαροκινού, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε η ιταλική αστυνομία στην περιοχή του Τορίνο.

Δίνοντας επιπλέον λεπτομέριειες για τη σύλληψη του Ε. Χαλίλι, στο Τορίνο, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, προσπαθούσε να εξακριβώσει αν μπορούσαν να γίνουν επιθέσεις με φορτηγά σε ιταλικές πόλεις ενώ σημειώνουν ότι πρόκειται για τον πρώτο συντάκτη ενός προπαγανδιστικού κειμένου του Iσλαμικού Κράτους στα ιταλικά.

Όπως διέρρευσε, είχε αρχίσει να αναρτά κείμενα υπέρ του ΙΚ στο διαδίκτυο από το 2015, ενώ την ίδια χρονιά είχε καταδικαστεί σε δυο χρόνια με αναστολή για υποκίνηση σε βία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο 23χρονος συναντούσε Ιταλούς που είχαν ασπασθεί πρόσφατα την ισλαμική θρησκεία και το προφίλ των οποίων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «υποψήφιων μοναχικών λύκων», για να διαπιστώσει αν θα ήταν διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τη στιγμή της σύλληψής του, όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς, ο Ελμάντι Χαλίλι φώναξε: «τύραννοι, πάω στην φυλακή κρατώντας ψηλά το κεφάλι». Παράλληλα φέρεται να είχε συλλέξει και ο ίδιος «πληροφορίες τεχνικής φύσεως» για το πώς θα μπορούσε να γεμίσει φορτηγό με εκρηκτικό και να προχωρήσει σε τρομοκρατική επίθεση.