Νέα ευρήματα, που φαίνεται ότι διαφέρουν από την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, διαπιστώθηκαν στη νέα νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο, ύστερα από την εξαφάνισή του. Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθησαν δείγματα σπλάχνων για ιστολογικές εξετάσεις και έγινε αχτινοσκόπηση σώματος.

Τη νεκροτομή είχαν οριστεί να διενεργήσουν η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, ενώ από την πλευρά της οικογένειας παρέστη ως τεχνικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Η νέα νεκροτομή ορίστηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλε – κι έγινε δεκτό – στην Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, Γιάννης Γλύκας.

Πρώτη έκθεση: «Από πτώση και όχι εγκληματική ενέργεια»

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ο άτυχος φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου έχασε τη ζωή του από πτώση και όχι από εγκληματική ενέργεια.

Οπως αναφέρεται στην πρώτη έκθεση, το πτώμα του φοιτητή βρέθηκε αρτιμελές και σε αρχικό στάδιο σήψης, ενώ έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του ατυχήματος.

«Εκ των εκδορών οι περισσότερες είναι χαρακτηριστικές δια τριβής γενόμενες, κάποιες απλές επιφανειακές που δείχνουν την ολίσθηση του σώματος κατ’ εφαπτομένης με τραχεία επιφάνεια και άλλες με συνοδές εκχυμώσεις και υποκείμενα αιματώματα που δείχνουν επιπλέον την κάθετα προς την επιφάνεια του δέρματος εφαρμοσμένη δύναμη της βαρύτητας» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.