Τη μάχη για τη ζωή του έχασε 17χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πελοποννήσου. Ο νεαρός νόσησε από ιλαρά, τα συμπτώματα όμως, επιδεινώθηκαν και παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κατέληξε από εγκεφαλίτιδα με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι δεν είχε εμβολιαστεί.
Υπενθυμίζεται πως έχει καταγραφεί ένας ακόμη θάνατος βρέφους Ρομά, που έπασχε από υποκείμενη δυστροφία και επιπρόσθετα δεν είχε υποβληθεί σε εμβολιασμό για την ιλαρά.

Εν τω μεταξύ, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ειδικότερα, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν καταγραφεί επιπλέον 86 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 690 κρούσματα ιλαράς.

«Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι» υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση.

Επιπλέον, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.