Ενα ευρύ πλέγμα κοινωνικών δράσεων και ευνοϊκών λύσεων για την ανακούφιση και τη στήριξη οικογενειών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμο αλλά και από τη θεομηνία στη Σύμη, ενεργοποιεί η Εθνική Τράπεζα.
Η τράπεζα παρέχει στους πελάτες της στις πλημμυροπαθείς περιοχές δίμηνο πάγωμα δανείων με αναστολή καταβολής δόσεων για δανειολήπτες με ενήμερες οφειλές, ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους για δανειολήπτες με οφειλές σε καθυστέρηση, αλλά και γενική αναστολή κάθε εξωδικαστικής και δικαστικής ενέργειας είσπραξης απαιτήσεων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.
Εκτιμώντας παράλληλα τις ανάγκες των οικογενειών με παιδιά και κυρίως τις ανάγκες τροφίμων για την πλήρη διατροφή των μαθητών αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Εθνική θα προσφέρει καθημερινά μεσημεριανά γεύματα σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου Μάνδρας.
Τα μέτρα ανακούφισης θα προσφέρονται κατόπιν αιτήσεως από τους πληγέντες πελάτες της τράπεζας, ενώ κλιμάκια στελεχών της Εθνικής θα επισκεφθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου προκειμένου να έχουν άμεση επαφή με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, να διερευνήσουν και να συζητήσουν τις ανάγκες τους μετά τις καταστροφές.
Παράλληλα η Εθνική, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα διαθέσει 100.000 ευρώ για την παροχή μεσημεριανών γευμάτων στους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών της Μάνδρας για τους επόμενους δύο μήνες.  Συνολικά υπολογίζεται ότι στο διάστημα αυτό θα καλυφθούν από τη δράση αυτή πάνω από 42.000 γεύματα.
Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση είναι κομμάτι μιας γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί η τράπεζα, με την προσφορά δωρεάν γευμάτων σε χιλιάδες μαθητές, υποστηρίζοντας έτσι οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Τα τελευταία δύο χρόνια η Εθνική έχει προσφέρει πάνω από 700.000 ευρώ για δωρεάν γεύματα σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, της Καβάλας και των Τρικάλων.