Υποχρεωτική γίνεται η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης, για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε στο Προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού ( Σ.Ο.ΔΙΑ), πως η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπει η νομοθεσία, είναι υποχρεωτική για εκείνους που  εκμισθώνουν ακίνητα, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb. 

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθώς προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας, ενισχύει τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου».