Η ηλεκτροκίνηση έχει λόγο και στα δίτροχα. Και η Vespa το γνωρίζει αυτό και μάλιστα έχει τα πρώτα δείγματα γραφής. H Vespa Elettrica δεν είναι απλά ένα ηλεκτρικό σκούτερ, αλλά, όπως αναφέρει και η ίδια η φίρμα, είναι ένα σύγχρονο έργο τέχνης με τεχνολογική καρδιά.

Η Vespa Elettrica χρησιμοποιεί μια μονάδα ισχύος ικανή να παρέχει συνεχή ισχύ 2kW και ανώτατη ισχύ 4kW. Συγκριτικά, με ένα μοντέλο βενζίνης είναι παρόμοιο σε επιδόσεις με ένα παραδοσιακό σκούτερ 50 κ.εκ.

Η Vespa Elettrica εγγυάται αυτονομία 100 χλμ., ενώ στην έκδοση Χ – που γίνεται τοποθέτηση μιας γεννήτριας μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα – διπλασιάζεται η αυτονομία.

Η σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου δεν απαιτεί συντήρηση ή ειδικές προφυλάξεις.

Για τη φόρτιση αρκεί να χρησιμοποιηθεί το καλώδιο που βρίσκεται κάτω από τη σέλα και να συνδεθεί η πρίζα σε έναν κανονικό επιτοίχιο ηλεκτρικό ρευματοδότη ή σε έναν από τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στα αστικά κέντρα. Ο απαιτούμενος χρόνος για την πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες.

Η Vespa Elettrica διαθέτει σύστημα πολυμέσων που συνδέει το smartphone με το όχημα. Θα παραχθεί εξολοκλήρου στην Pontedera και από εκεί θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στο 2018.