Μαραθώνια η ανακριτική διαδικασία των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι επτά μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου λίγο πριν τις 10 το πρωί και περίπου στις 8 το βράδυ, οι πέντε είχαν ολοκληρώσει την απολογία τους.

Αναμένονται αυτές του 60χρονου μεσίτη και του 45χρονου ακτιβιστή.Τα αστυνομικά μέτρα γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ήταν δρακόντεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος απολογήθηκε επιί 2,5 ώρες ο 43χρονος ιδιοκτήτης μάντρας. Έπειτα, απολογήθηκε ο 40χρονος, τελευταίος φρουρός του κ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.

Οι επτά συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, της απόπειρας εκβίασης από κοινού, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής πολεμικού όπλου και του εμπρησμού.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Ο κοινός παρονομαστής των κατηγορουμένων στην απολογία τους είναι ότι δεν λειτούργησαν ως οι «εγκέφαλοι» της απαγωγής, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο, τα άτομα αυτά είναι «οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης».

Υπόθεση Λεμπιδάκη: «Από τον Μιχάλη θα έχετε ενθύμιο τα τελευταία του γράμματα»

Μηνύματα που προκαλούν τρόμο και … δέος με αναφορές για δολοφονία του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν στείλει οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία στους γεμάτους αγωνία συγγενείς του.

Τα άγνωστα αυτά μηνύματα -στα μέσα Αυγούστου- των απαγωγέων που παρουσιάζει «Το Βήμα» ίσως καταδεικνύουν μία από τις πιο δραματικές πτυχές της 6μηνης ομηρίας, με αίσιο τέλος, του επιχειρηματία.

«Από τον Μιχάλη θα έχετε να θυμάστε σαν ενθύμιο τα τελευταία του γράμματα που σας στέλνουμε σήμερα και τα βίντεο για την τελευταία του όψη» ανέφεραν σε άλλο μήνυμα τους.