Τι πρωτάθλημα θέλουμε; Ενα ανταγωνιστικό, χωρίς προδικασμένα αποτελέσματα, ή ένα πρωτάθλημα που θα νικούν μόνιμα οι μεγάλοι;
Η ποδοσφαιρική σωφροσύνη υπαγορεύει το πρώτο. Ο οπαδικός φανατισμός επιλέγει το δεύτερο.
Εχουν περάσει 29 χρόνια από τότε που οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία έχουν συγκεντρώσει τόσο λίγους βαθμούς: μόλις 46. Πρόκειται για το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο που προδίδει την εκτόξευση της ανταγωνιστικότητας της φετινής Σούπερ Λίγκας. Πρέπει να ανατρέξουμε στη σεζόν 1988-89, όταν το σύστημα βαθμολογίας ήταν ακόμα 2-1-0, για να βρούμε αντίστοιχο βαθμό ανταγωνιστικότητας. Προσαρμόζοντας τη συγκομιδή πόντων στο σύστημα 3-1-0, τότε οι τέσσερις πρώτες στη βαθμολογία ομάδες, οι Λάρισα, Αρης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, είχαν συγκεντρώσει μόλις 43 βαθμούς. Η ΑΕΚ που αναδείχτηκε τελικά πρωταθλήτρια και ο δεύτερος Ολυμπιακός είχαν ηττηθεί από 5 φορές.
Ενδεικτικό στοιχείο για τη θεαματική αλλαγή που έχει επέλθει στο φετινό πρωτάθλημα είναι επίσης το γεγονός ότι καμία από τις ομάδες που κατείχαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις στην προηγούμενη αγωνιστική – ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – δεν νίκησε, με τις δύο πρώτες να υποχρεώνονται στις πρώτες φετινές τους ήττες.
Το επόμενο στοιχείο που θα επιβεβαιώσει ό,τι κάτι κινείται στο ημιθανές ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι η άνοδος του αριθμού των εισιτηρίων.