Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της «Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών, με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές», που ανέλαβε επισήμως την Πέμπτη ο Όμιλος ΟΤΕ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ψηφιακά ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιος Ράλλης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για το δημόσιο τομέα, καθώς κάνουμε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα προς την ψηφιοποίησή του», δήλωσε ο κ. Ράλλης. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα έργο που θα απλοποιήσει σημαντικά και θα επιταχύνει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει κόστη. Επίσης, θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα του πολίτη.

Σημειώνεται, ότι το κόστος του έργου ανέρχεται μόλις σε 60.000 ευρώ, η δε απόσβεσή του αναμένεται να γίνει από τον πρώτο κιόλας μήνα της λειτουργίας του.

Το έργο εφαρμόζεται πιλοτικά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) για να επεκταθεί σταδιακά τόσο στα άλλα υπουργεία, όσο και στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Με την ανάληψη αυτού του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε μεγάλα έργα τεχνολογίας που καλύπτουν τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης γίνεται παράδειγμα για όλο το δημόσιο τομέα, δείχνοντας το δρόμο για την ανάπτυξη μέσα από την τεχνολογία», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσαμάζ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης δήλωσε ότι «το έργο της Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές αναβαθμίζει τις σχέσεις των πολιτών με το Δημόσιο και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας» και πρόσθεσε: «Αυτό για εμάς είναι ένα θεμελιώδες σημείο της ψηφιακής μας πολιτικής. Έργα που αφορούν όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Γιατί, εν τέλει, η τεχνολογία χωρίς τους ανθρώπους, είναι μια άχρηστη τεχνολογία».