Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 56χρονου και μιας 25χρονης σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης διέθετε, μέσω συγκεκριμένου προφίλ, προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε-προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι αμοιβής προγνωστικά για την έκβαση αγώνων, κυρίως ποδοσφαίρου.

Για να πετυχαίνει τον σκοπό του, συχνά επικαλούνταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων είτε μέσω ποδοσφαιρικών «παραγόντων», είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε σε διάφορες ιστοσελίδες.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε ψηφιακή-αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες διαχειρίζονταν το επίμαχο προφίλ, μέσω των προσωπικών τους συνδέσεων Διαδικτύου.

Δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η σε βάρος τους δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.