«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις) δεν είναι τσόντα κανενός και αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου μια καχεκτική κεντροαριστερά που θα είναι δορυφόρος ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας» δηλώνει σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Προσθέτει δε πως «θέλουμε και εργαζόμαστε η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί σε εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική λύση. Αυτή η παράταξη αποτελεί εγγύηση για να ξεφύγουμε από τον αριστερό κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το μεταρρυθμιστικό λαϊκισμό της ΝΔ».

Για την πορεία των συζητήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις διαφωνίες με το Ποτάμι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει:

«Με το Σταύρο δεν έχουμε προσωπικές διαφορές, ανεξάρτητα αν κάποιους εξυπηρετεί να προσωποποιούν τα προβλήματα.

Η Κεντροαριστερά θα προχωρήσει γιατί την υπόθεση αυτή την έχουν αγκαλιάσει και θα την πάρουν επάνω τους οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης. Το τονίζω αυτό γιατί κάποιοι προσπαθούν και σε αυτή την υπόθεση να προωθήσουν λύσεις κορυφής ερήμην των πολιτών».
 
Αφήνει αιχμές εναντίον όσων νομίζουν ότι «οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να καθοριστούν από μια χούφτα “σοφών”, “αρίστων” – ποιοι είναι αυτοί άραγε;- που θα αποφασίσουν για μας, τα κόμματα μας, τον κόσμο μας, σε συνεργασία με κάποια ΜΜΕ που θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να διαμορφώνουν τις εξελίξεις».

Ως βασικό στόχο αυτής της προσπάθειας η κ. Γεννηματά προσδιορίζει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που είναι αυτή τη στιγμή διάσπαρτες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και οι οποίες έχουν φυσικά και διαφορές. Να προχωρήσουν στην ανασύνταξη και αναγέννηση της παράταξης και αυτό, όπως λέει επείγει.

Επίσης αφήνει ανοικτή την πόρτα στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «το προσκλητήριο ισχύει και αυτό το ξέρει ο Γιώργος. Στο χέρι τους είναι να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. Όλοι όμως κρινόμαστε από τις τελικές μας αποφάσεις».