«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα. Άρα η σημερινή ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος , απλώς δεν με αφορά», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τις δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Μπαλτάκο ο οποίος φέρεται να είπε ότι γίνονται επαφές με τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκη και κ. Ντινόπουλο.

«Υπηρέτησα και θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την Νέα Δημοκρατία. Όταν η πατρίδα περνάει την δοκιμασία της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ η παράταξή μας ενωμένη, υπό την νέα ηγεσία της, να δώσει τον αγώνα για να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση. Σε αυτόν τον αγώνα είμαι –όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος.

«Εθνική Ενότητα» ονομάζεται το νέο κόμμα που παρουσίασαν ο Γ.Καρατζαφέρης και ο Π.Μπαλτάκος

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Παναγιώτης Μπαλτάκος παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου το νέο κόμμα το οποίο θα ονομάζεται «Εθνική Ενότητα».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα είναι πρόεδρος του νέου κόμματος και ο Παναγιώτης Μπαλτάκος θα είναι ο γενικός γραμματέας.

Σχολιάζοντας το νέο κόμμα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:
«Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία».