Το Ισλάμ «ως θρησκευτική παραδοχή ευθύνεται για τα πολυώδινα βάσανα των πολυνέκρων επιθέσεων» τονίζει σε τετρασέλιδο ανακοινωθέν του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στη Λαχώρη του Πακιστάν. 

Όπως προσθέτει ο μητροπολίτης, γι" αυτόν ακριβώς το λόγο «η θρησκευτική παραδοχή του Ισλάμ είναι ασύμβατη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της ανεξιθρησκείας και της ανεκτικότητος και οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν μπορούν να αποδεχθούν εφιαλτικές απόψεις σαν εκείνες του R.N.Coudenhof E-Kalergi στο σύγγραμμά του Praktischer Idealismus ή του κ.G.Soros που προ τριμήνου δήλωσε στην Τουρκία ότι χρηματοδότησε ΜΚΟ με 11 δισεκατομμύρια δολάρια για να πλημμυρίσουν με Μουσουλμάνους στην Ευρώπη». 

Σε άλλο σημείο του ανακοινωθέντος του ο κ.Σεραφείμ αναφέρει πως προκαλεί εντύπωση στον 21ο αιώνα «η αποδοχή από τους δήθεν προοδευτικούς μίας επίσημης διακήρυξης ρατσισμού και κατωτερότητος της γυναίκας που σηματοδοτεί η μουσουλμανική μαντίλα, την οποία θεσμοθετεί ο ψευδοθεός του Ισλάμ στη σούρα «οι συνασπισμένες φυλές» (Al ahzamb). στιχ. 59 «Προφήτη παράγγελε στις γυναίκες σου, στις κόρες σου και στις γυναίκες των πιστών να αφήνουν την καλύπτρα τους να κρέμεται μέχρι τα πόδια, έτσι δεν θα τις αναγνωρίζουν εύκολα και δεν θα τις συκοφαντούν». Γιατί στην σούρα «Οι γυναίκες» (Αl nisa) στιχ.34 «Οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες, λόγω της ιδιαιτερότητος με την οποία τους ανύψωσε ο Θεός πάνω από τις γυναίκες…εκείνες των οποίων η ανυπακοή φοβάστε να τις μαλώνετε, να τις απομακρύνετε από το κρεβάτι σας και να τις δέρνετε».

Και καταλήγει λέγοντας ο μητροπολίτης: «Απορίας άξιο είναι η σιωπή του φεμινιστικού κινήματος και των ψευδοακτιβιστών της ισότητος των ανθρώπων. Αλλά φαίνεται ο φόβος και ο τρόμος ή το χρήμα κλείνουν τα στόματα».