Να απορριφθεί η νέα αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, εισηγείται η αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών Σπυριδούλα Σταυράτη.

Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υφ" όρον απόλυσή του από τις φυλακές, όπως προβλέπεται από το «νόμο Παρασκευόπουλου», τις ευεργετικές διατάξεις του οποίου επικαλείται ο Μ. Λεμούσιας.

Κατά συνέπεια προτείνει την απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος, το οποίο θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο, πριν εκδοθεί το βούλευμα.

Στην νέα αίτησή του, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου προσκόμισε πιστοποίηση αναπηρίας 55%, γνωμάτευση την οποία υπογράφει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Παρόμοιο αίτημα είχε υποβάλει ο ίδιος πριν από λίγους μήνες, αλλά απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τότε η αίτηση συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας 86% του ΚΕΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Λεμούσιας κρατείται από τον Ιούνιο του 2011 στις φυλακές Διαβατών, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών.