Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση απάτης στον Πύργο Ηλείας και 46 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας κατά το χρονικό διάστημα από 29-9-2015 έως και χθες 20-12-2015.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται στις 490.000 ευρώ περίπου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του 31χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.