Ο Τζόρτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έδωσαν 100.000 δολάρια στο κέντρο για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών, το οποίο μάχεται για τη δίκαιη αντιμετώπιση και την ασφάλεια των μικρών που χωρίστηκαν απ’ τους γονείς τους κατά τη διαδικασία της απέλασης. Το κέντρο είναι ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς που μάχεται εναντίον της νέας πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ στα σύνορα της χώρας και έχει μέχρι στιγμής χωρίσει 2.000 παιδιά μεταναστών από τις οικογένειές τους.

«Κάποια στιγμή στο μέλλον, τα παιδιά μας θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια, όντως πήρε η χώρα σας μωρά από τους γονείς τους και θα έβαλε σε κέντρα συγκέντρωσης; Και όταν τους απαντήσουμε ναι, θα ρωτήσουν τι κάναμε εμείς γι’ αυτό. Τι είπαμε. Πού σταθήκαμε. Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πολιτική της κυβέρνησης αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε στην υπεράσπιση των θυμάτων της», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωσή του.

Αυτές τις πέντε μέρες που μπήκε σε εφαρμογή η αυστηρή αντιμεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, το Χόλιγουντ έχει εκφράσει την εναντίωσή του απέναντι στις εικόνες και τις ιστορίες οικογενειών μεταναστών που χωρίστηκαν με τη βία.

Η Κρίσι Τέιγεκν και ο σύζυγός της Τζον Λέτζεντ είναι μερικά από τα αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος που έσπευσαν να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια αναχαίτισης των μέτρων αυτών. Οι δυο τους έδωσαν 72.000 δολάρια στην Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα και ενθάρρυνε και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Άλλοι, όπως οι Τζαντ Απάτοου, Άβα Ντουβερνάει και Κουμάιλ Ναντζιάνι, ανέβασαν τους τόνους των σχολίων τους στα social media, αποκαλώντας την απόφαση του Τραμπ «βάναυση», «βασανιστική» και «ρατσιστική». Πολλοί δε την συνέκριναν με τις πράξεις των Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.