Ο Χοσέ Ενρίκε, πρώην Ισπανός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Λίβερπουλ, χρειάστηκε να παίξει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ζωής του και έπρεπε να το κάνει έξω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όταν πριν ένα μήνα περίπου του είπαν ότι είχε έναν όγκο στο κεφάλι.

Το Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας παίξει μία τελευταία χρονιά στη Σαραγόσα, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο,εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.

Στην διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού που έκανε στην Αγγλία, δεν αισθανόταν καλά, τον ενοχλούσε το φως, είχε ημικρανίες. Πήγε στο νοσοκομείο στο Λονδίνο, έκανε αξονική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός όγκου σε μία δύσκολη περιοχή του εγκεφάλου. Αποφάσισε η εγχείρηση να γίνει στη Βαλένθια, την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να είναι κοντά σε οικογένεια και φίλους.

«Ήταν μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση. Έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής μου, πέρασα πέντε ημέρες στο κρεβάτι χωρίς να κινούμαι», είπε.

Στις 26 Ιουλίου θα επισκεφθεί ξανά τον γιατρό και θα πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει ακτινοθεραπεία.

Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ έλαβε μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης από πολλούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Κουτίνιο Λουίς Σουάρες, Κέιλορ Νάβας, Ρέινα, Ντιμπάλα, έστειλαν τις ευχές τους μέσω των στα social media.