Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, από τη δεκαετία του ‘ 70, με τη Μπάγερν (1974, 1975,1976).

Είναι το τρόπαιο αριθμός 13 για τη Ρεάλ. Παράλληλα, το τέταρτο στα πέντε τελευταία χρόνια. Η ομάδα της Μαδρίτης είναι η απόλυτη κυρίαρχος της διοργάνωσης. Στον τελικό του Κιέβου νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός μπήκε στο ματς στο 62 και 122 δευτερόλεπτα αργότερα σκόραρε με εκπληκτικό ψαλίδι για το 2-1. Τα άλλα δύο γκολ τα έδωσε στο… πιάτο ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Κάριους. Το πρώτο στον Μπενζεμά και το τρίτο πάλι στον Μπέιλ!

Το σημείο αναφοράς για τη Λίβερπουλ είναι ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο και αντικαταστάθηκε από τον Λαλάνα στο ημίωρο του α’ μέρους. Ο Σαλάχ κινδυνεύει μάλιστα να χάσει και το Μουντιάλ. Αλλά και η Ρεάλ είχε τη δική της απώλεια. Ο Καρβαχάλ έπαθε θλάση λίγα λεπτά αργότερα και αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Νάτσο.

Το θέαμα στο α’ μέρος δεν ήταν καλό, ωστόσο ο κόσμος αποζημιώθηκε στο δεύτερο 45λεπτο. Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά.Με καλύτερη κυκλοφορία από τη Λίβερπουλ, που από την ώρα που έχασε τον Σαλάχ, αποσυντονίστηκε και «ψαχνόταν» στον αγωνιστικό χώρο.

Κι από τη στιγμή που οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, οι Μαδριλένοι ανέβαιναν διαρκώς πιο ψηλά και στο 48΄ «άγγιξαν» το γκολ. Το πλασέ του Ίσκο, όμως, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους, ο οποίος τρία λεπτά έκανε το «λάθος της ζωής του».

Ενώ είχε την μπάλα στα χέρια του προσπάθησε να την δώσει σε συμπαίκτη του, ο Μπενζεμά έβαλε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Με αυτό τον τρόπο η Ρεάλ άνοιξε το σκορ (1-0) στον 63ο τελικό, με τους Άγγλους να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Η φανέλα της Λίβερπουλ, όμως, είναι πολύ βαριά, ακόμη και χωρίς τον καλύτερό της παίκτη στο γήπεδο. Τέσσερα λεπτά μετά το λάθος του Κάριους, ο Μανέ με προβολή, μετά από κεφαλιά πάσα του Λόβρεν, έφερε το ματς στα ίσα (55΄), δίδοντας ξανά νέο ενδιαφέρον.

Σε τέτοια ματς τη διαφορά την κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Και μπορεί ο Ρονάλντο να ήταν «αόρατος» στον τελικό, όμως, η Ρεάλ διαθέτει πλειάδα ποδοσφαιριστών που μπορούν ανά πάσα στιγμή να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά».

Στο 61΄ ο Ζιντάν έριξε στο ματς τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα με ένα από τα ωραιότερα γκολ στα χρονικά της διοργάνωσης (ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του Μαρσέλο) φρόντισε να δώσει προβάδισμα και πάλι στους «μερένγκες» (2-1).

Οι Άγγλοι στάθηκαν άτυχοι λίγα λεπτά αργότερα με το σουτ του Μανέ να σταματά στο δεξί δοκάρι του Νάβας, στην τελευταία τους κλασική ευκαιρία στον τελικό.

Στο 82΄ ο Κάριους κράτησε «ζωντανή» την Λίβερπουλ (απόκρουσε σωτήρια το βολέ του Μπενζεμά), αλλά η ομάδα του δεν είχε και 2η απάντηση στο γκολ του Μπέιλ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 83΄ ο Κάριους υπέπεσε σε νέο ολέθριο λάθος μετά το σουτ του Μπέιλ κι αντί να μπλοκάρει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα, για να γίνει το 3-1 και να τελειώσουν όλα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (36΄ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (90΄Ασένσιο), Μόντριτς, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Ίσκο (61΄ Μπέιλ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Λόβρεν, Μίλνερ (85΄ Τσαν), Φιρμίνο, Σαλάχ (31΄ Λαλάνα), Χέντερσον, Μανέ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρντολντ