Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη με 8-5 στο κολυμβητήριο του Πειραιά έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 πόλο και στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδος για 16η φορά στην ιστορία του!Ηταν το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τους Ερυθρόλεκους , συνοδευόμενο για 5η διαδοχική σεζόν από το αήττητο.

Ο τρίτος τελικός ήταν διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς η Βουλιαγμένη αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και με πολύ καλή άμυνα (0/6 κράτησε τον Ολυμπιακό στις πρώτες παραπάνω ενέργειές του), αλλά και σωστές επιλογές στη επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου.

Στη συνέχεια, όμως οι ερυθρόλευκοι οχυρώθηκαν στην άμυνα και βρήκαν λύσεις επιθετικά, με ωραίες ομαδικές ενέργειες και κορυφαίους τους Γούνα και Ομπράντοβιτς. Έτσι έγινε η πλήρη ανατροπή και με ένα σερί 6-0 ο Ολυμπιακός πέρασε 7-4 και έφτασε στο τελικό 8-5 υπέρ του και στον τίτλο.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Βάσιτς (περιφέρεια, 7:34), 0-2 Καπότσης (περιφέρεια, 6:10), 1-2 Μυλωνάκης (δυο μέτρα, 5:24), 1-3 Kαπότσης (περιφέρεια, 4:23)

2ο οκτάλεπτο: 1-4 Σαρτζετάκης (φουντ., 3:52), 2-4 Γούνας (π/π., 01:06), 3-4 Δελακάς (περιφέρεια, 0:07)

3ο οκτάλεπτο: 4-4 Γενηδουνιάς (π/π., 05:04), 5-4 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 3:59), 6-4 Γούνας (π/π., 1:40), 7-4 Μουρίκης (φουντ., 0:05)

4ο οκτάλεπτο: 7-5 Καπότσης (πέναλτι, 2:49), 8-5 Ομπράντοβιτς (π/π., 1:13)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Χαλυβόπουλος, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς Σπ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης 1, Βάσιτς 1, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης 3, Γκιουβέτσης, Σολανάκης, Κουρούβανης Δ., Δήμου, Καλογερόπουλος.

Συγχαρητήρια από Βαγγέλη Μαρινάκη ΠΑΕ και ΚΑΕ

Μέσω των social media, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, έστειλαν τα συγχαρητήρια στην ομάδα πόλο του συλλόγου, που κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα και πέτυχε φέτος το νταμπλ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα πόλο του Συλλόγου που κατέκτησε ένα ακόμα

Πρωτάθλημα και έγραψε μια ακόμα σελίδα δόξας για τον Θρύλο του αθλητισμού! Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!».

Η ΠΑΕ αναφέρει:«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει την ομάδα Πόλο Ανδρών, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 6ου συνεχόμενου, 32ου συνολικά και μάλιστα αήττητου, στην ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς!

Ακόμη ένας θρίαμβος για τον μεγαλύτερο, πολυαθλητικό Σύλλογο της Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης! Τέλος, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Final 8 της Γένοβας».

Και η ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Πολλά συγχαρητήρια στην ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 6ου σερί πρωταθλήματος Ελλάδος!!!».