Μετά τον αποχαιρετισμό του Αουρέλιο ντε Λαουρέντις στον Μαουρίτσιο Σάρι, ακολούθησε η ανακοίνωση της Νάπολι για τον διάδοχο του Ιταλού τεχνικού. Στον πάγκο των «παρτενοπέι» από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από 9 χρόνια, καθώς από το 2009 όταν κι αποχώρησε από τη Μίλαν, εργάστηκε εκτός Ιταλίας και συγκεκριμένα στις Τσέλσι (2009-2011), Παρί Σεν Ζερμέν (2011-2013), Ρεάλ Μαδρίτης (2013-2015) και Μπάγερν (2016-2017).

Η διοίκηση επέλεξε τον «πολιταξιδεμένο» προπονητή με έναν και μοναδικό στόχο: να «σπάσει» την κυριαρχία της Γιουβέντους στην Serie A και να οδηγήσει ξανά στην κορυφή τη Νάπολι, η οποία τις δύο τελευταίες σεζόν πάλεψε για τον τίτλο, αλλά στο φινάλε δεν άντεξε…

Ο Σάρι οδήγησε τους «παρτενοπέι» σε δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, στην τριετή του παρουσία στον πάγκο τους. «Η Νάπολι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία που επετεύχθη με τον Κάρλο Αντσελότι για να γίνει ο προπονητής της πρώτης ομάδας τα επόμενα τρία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Νωρίτερα, με ανάρτηση στο λογαριασμό του, στο Twitter, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, αποχαιρέτισε τον Σάρι: «Ευχαριστώ τον Μαουρίτσιο Σάρι για την πολύτιμη αφοσίωσή του στη Νάπολι, που χάρισε στην πόλη και τους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο υπερηφάνεια και συγκινήσεις, δημιουργώντας ένα στιλ παιχνιδιού που θαυμάστηκε παντού κι από όλους», έγραψε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.