Στη δίκαιη, όπως τη χαρακτήρισε, πρόκριση της Ζαλγκίρις Κάουνας στο φάιναλ φορ της Euroleague και τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στη σειρά των πλέι οφ, στάθηκε ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης, μετά τον αποκλεισμό των Ερυθρόλευκων.

«Είναι μία αποτυχία που μας πληγώνει και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ και συνέχισε: «Η Ζαλγκίρις προκρίθηκε δίκαια, αφού βρέθηκε σε καλύτερη κατάσταση από εμάς στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες, είμαστε μία μεγάλη ομάδα που αυτή την φορά δεν βρήκε την λύση. Απογοητεύσαμε τον κόσμο που μας πίστεψε. Ο αποκλεισμός είναι απογοήτευση , αλλά έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι περήφανος. Η ζωή δεν είναι μόνο πανηγύρια και χαρές, αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πολλά. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε, αλλά αυτά έχει η ζωή και ο αθλητισμός και είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας».

Αναφερόμενος στον Γιασικεβίτσιους, είπε: «Σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ, αλλά πιστεύω ότι όλα συντελούν να έχουν μία πολύ καλή ομάδα».

Όσο για το αν έχει τις δυνάμεις να «κυνηγήσει» το 4ο ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν μπορώ να το σκεφτώ τώρα. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, να βρούμε δυνάμεις, να αποθεραπευτούμε όλοι μας και να είμαστε υγιείς για να παλέψουμε το πρωτάθλημα. Δεν μπορέσαμε να βρεθούμε σε καλή κατάσταση λόγω των τραυματισμών, υπάρχουν και παίκτες που τραυματίστηκαν που δεν ήταν γνωστό».

Σε ερώτηση για το αν κλείνει ο κύκλος του Ολυμπιακού, απάντησε: «Δεν ξέρω αν ανοίγει ή κλείνει. Εμείς ότι καταφέραμε το 2012, το πέτυχε η Ζαλγκίρις φέτος. Πιστεύω ότι ήταν σε απίστευτη κατάσταση και της αξίζουν συγχαρητήρια».

Τέλος, για το αν υποχωρεί το ελληνικό μπάσκετ έναντι των άλλων ομάδων, είπε: «Νομίζω ότι στην Ελλάδα είμαστε λίγο καλομαθημένοι, πιστεύουμε πως αν μία ομάδα δεν πάει final four καταστρεφόμαστε.

Συμβαίνει και αυτό και η ΤΣΣΚΑ έχει πάρει μία Ευρωλίγκα τα τελευταία 15 χρόνια. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας τα τελευταία δύο χρόνια, παίζουν ρόλο οι συγκυρίες και η τύχη. Εμείς πέρυσι παίξαμε τελικό Ευρώπης, αλλά δεν ήρθε η καταστροφή επειδή αποτύχαμε φέτος».