Η μεγαλύτερη ιταλική ιδιωτική εταιρεία στον τομέα της διαστημικής βιομηχανίας SITAEL, εξετάζει το ενδεχόμενο να εκτοξεύσει στο Διάστημα μίνι δορυφόρους τους οποίους κατασκευάζει, χρησιμοποιώντας τον ρωσικό πύραυλο φορέα Soyouz-2.1.

Το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos) κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρείας Glavkosmos με τον σύμβουλο για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής της SITAEL, Μάσιμο ντι Λάτζαρο.

Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών, που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης.

Σημειώνεται ότι η SITAEL είναι η μεγαλύτερη ιταλική ιδιωτική εταιρεία της διαστημικής βιομηχανίας. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην πόλη Μόλα ντι Μπάρι και έχει προσωπικό 350 άτομα. Η εταιρεία έχει τέσσερις μονάδες παραγωγής στην Ιταλία, μια στην Ελλάδα και μία στην Αυστραλία.

Η Glavkosmos αποό την μεριά της, προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες των ρωσικών επιχειρήσεων της πυραυλικής και διαστημικής βιομηχανίας στην διεθνή αγορά, συμμετέχοντας στην διαχείριση πολύπλοκων διεθνών έργων. Στην 30ετή ιστορία της έχει συνάψει περισσότερα από 120 διεθνή συμβόλαια συνεργασίας.