Συνέχεια στην αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Πειραιώς, απαντώντας σε σχόλιο της Κουμουνδούρου για δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το Σκοπιανό.

«Δύο είναι οι πολιτικοί απατεώνες και τους γνωρίζουν όλοι πολίτες: Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος» απαντά η ΝΔ.

«Και οι δυο τρέμουν πια με την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες, γι’ αυτό και καθυστερούν όσο μπορούν τις εκλογές. Αν τολμούν, ας τις κάνουν εδώ και τώρα για να αποφασίσει ο λαός ποιος θα διαχειριστεί όλα τα προβλήματα που αφήνουν πίσω τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κιλκίς, είχε αναφέρει: «Εάν πράγματι πιστεύει αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης, ας δηλώσει ότι δεν θα εφαρμόσει -αν ο ίδιος γίνει ποτέ πρωθυπουργός- τη συμφωνία που θα ψηφιστεί στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές για εσωτερική κατανάλωση από έναν πολιτικό απατεώνα».

Το πρωί, στο περιθώριο εορταστικών εκδηλώσεων για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβερνητική πλειοψηφία ότι «εκχώρησαν στη γείτονα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα». Παράλληλα, έκανε λόγο για «κακή» συμφωνία, επαναλαμβάνοντας πως το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.