Με αναφορά στις επιθέσεις βίας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκίνησε την ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για ένα διπλό χτύπημα στο δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει ποιος τον κυβερνά και να έχει πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Είναι καιρός κ. Τσίπρα να αναμετρηθείτε με το προβληματικό παρελθόν σας και το προβληματικό παρόν σας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να εξωραΐζει τον τραμπουκισμό εξισώνοντας τον με τον ακτιβισμό, στην ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 εσείς χαιδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες, εσείς προσθέτατε πάντα ένα «αλλά» όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δεχόντουσαν επίθεση, όταν έδερναν τους δικούς μας βουλευτές και τους βουλευτές της ΔΗΣΥ πάντα στις καταδίκες σας υπήρχε ένα «αλλά», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα…

Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Στον «κίνδυνο» η συζήτηση στη Βουλή να ξεφύγει από την πραγματατικότητα του κρίσιμου ζητήματος της οικονομίας και να αναλοθεί σε κινδυνολογία αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η χώρα βαδίζει με σταθερό βηματισμό προς την έξοδο από την πολυετή κρίση και την ασφυκτική επιτροπεία και έχουν απομείνει τα τελευταία μέτρα αυτής της διαδρομής» τόνισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι:«ήδη, ένα μέρος αυτής της διαδρομής καλύφθηκε, με την τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση, εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία απολύτως πρόσθετη επιβάρυνση».Ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και στους «καταστροφολογούντες» σημείωσε: «Παρά τις καταστροφικές προβλέψεις σας, που εδώ και καιρό διατυπώνατε με βεβαιότητα ότι θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα το 2019, ότι, όχι μόνο δε θα υπάρχει χώρος για τα ήδη ψηφισμένα αντίμετρα, αλλά θα φέρουμε και επιπλέον μέτρα από το 2020. Απογοητευτήκατε όμως για μια ακόμη φορά».

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί και αναμένεται να είναι θυελλώδης αφούγίνεται σε ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, ειδικά μετά τις επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και τις… ακτιβιστικές ενέργειες του Ρουβίκωνα που έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.