Ξέρει, είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ποιοι ανοίγουν το δρόμο στη βία. Ποιοι; «Ένα σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» συμπλήρωσε. «Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα» απάντησε η Πειραιώς. Μια ακόμη κόντρα με ιδεολογικό πρόσημο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε;

Πιθανόν. Ειδικά αν κρίνει κανείς από την ανταπάντηση της Κουμουνδούρου στη νεοδημοκρατική ανακοίνωση. «Η απάντηση της ΝΔ στην κριτική του πρωθυπουργού για την ακροδεξιά της βίας, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενεί στα υπόγεια αλλά και στο ρετιρέ της, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φραστικής μισαλλοδοξίας που προετοιμάζει τραμπούκικες επιθέσεις τύπου Μπουτάρη και ωθεί σε αυτές», γράφει ανάμεσα σε άλλα.

Οι γαλάζιες ερμηνείες για την επαναφορά στην δημόσια αντιπαράθεση της συριζαϊκής κριτικής περί ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ – με αφορμή αυτή τη φορά τον δήμαρχο Άργους και μόνιμη αναφορά στον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη – ποικίλουν. Η πρώτη θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να μπετονάρει την αριστερή εκλογική του βάση. Η δεύτερη εστιάζει στην ανάγκη του κυβερνώντος κόμματος να τους εμφανίσει ως ακροδεξιούς «για να τρομάξει το κεντρώο ακροατήριο στο οποίο στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Από μια άποψη, πάντως, η μια ερμηνεία δεν αναιρεί την άλλη.