Παρόλο που το καλοκαίρι καλό είναι να τρώμε πιο ελαφρά, απαιτείται τουλάχιστον μια φορά μέσα στην εβδομάδα η κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Η συνταγή μας είναι για πεντανόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό.

Υλικά

Λίγο σέλερι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

3 καρότα

60 γραμμάρια ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχάρι κιλότο

50 γρ. αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

2 ποτήρια κόκκινο κρασί

2 κουταλάκια σούπας θυμάρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

800 γρ. ντομάτες

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε σε κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε

ροδέλες τα καρότα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για να αλευρώσει το κρέας. Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι. Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μία βράση. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανιτές.