Εικόνες από ταινία καταστροφής, εικόνες από την φωτιά στο ιστορικό κτίριο του Πολεμικού Μουσείου αποτυπώνονται μέσω drone. H φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και δεν άφησε τίποτε στο πέρασμά του.

Το βίντεο που ελήφθη για λογαριασμό του zarpane, κόβει την ανάσα καθώς αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφικής μανίας της φωτιάς και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να σώσουν ότι μπορούν από την ιστορία του τόπου.

Η είσοδος στο κατεστραμμένο κτίριο δεν είναι εφικτή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης τμημάτων της οροφής ενώ ενώπιον των Αρχών οδηγήθηκε χθες το βράδυ αλλοδαπός που είχε βρει κατάλυμα στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στον χώρο του Μουσείου, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασης της, ενώ είχε διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά διενεργείται ήδη προανάκριση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, τα εκθέματα είχαν μεταφερθεί στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, ωστόσο, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Κατηγορώ από Ντόρα

Για αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» αποδίδει την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στο κτίριο του μουσείου, η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Επίσης, ζητά νακινηθούν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στον δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση αναστήλωσή του

«Η χθεσινή καταστροφή ενός από τα ιστορικότερα και ωραιότερα κτήρια τηςπόλης των Χανίων οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφύλακτο και εγκαταλελειμμένο κατέληξε χθες το βράδυ ολοκληρωτικά κατεστραμμένο» αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει: «Απαιτείται άμεσα, σήμερακιόλας, να κινηθούν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στο Δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση αναστήλωσή του».