Mε «λουκέτο» κινδυνεύει το τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) «καθώς από τους 5 γιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι 4 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί, ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του».

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει Τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου» επισημαίνεται στην επιστολή που έστειλε ο ΙΣΑ στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, από τον οποίο ζητάει να παρέμβει άμεσα για την τοποθέτηση ιατρών.

«Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο τής ως άνω κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής», καταλήγει στην επιστολή του ο ΙΣΑ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η «λύση» που βρέθηκε είναι «η μετακίνηση δύο από τους τρείς μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στο Παίδων Αγία Σοφία».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «να κλείσει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης, στο οποίο γίνονται περί τα τριάντα χειρουργεία σε παιδιά την εβδομάδα». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από Δευτέρα 25 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, προχωρούν σε κινητοποιήσεις.