Διαγωνισμός ουλαμού αρμάτων μάχης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα στο Πεδίο Βολής Ξάνθης και έτσι το Γενικό Επιτελείο Στρατού κάνει βήματα προς τα εμπρός ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης.

Τέτοιοι διαγωνισμοί στο εξωτερικό και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αποτελούν κοινή πρακτική στην στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, διεξήχθη από Δευτέρα 21 έως και Παρασκευή 25 Μαΐου μεταξύ Ουλαμών αρμάτων όλων των Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, με τη συμμετοχή ενός Ουλαμού (4 άρματα και 16 άτομα προσωπικό), από τις ΧΧΙ – ΧΧΙΙΙ – ΧXΙV – XXV Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες (ΤΘΤ).

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, η ευγενής άμιλλα μεταξύ των πληρωμάτων των τεθωρακισμένων και η απόκτηση εμπειρίας.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΣ «με τη συμμετοχή, ελληνικών πληρωμάτων σε παρόμοιες δραστηριότητες, προβάλλονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στο εξωτερικό, γεγονός που αναδεικνύει την αξιοπιστία και την αποτρεπτική τους ισχύ». Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, αποτελεί η εξαιρετική εμφάνιση του ελληνικού Ουλαμού αρμάτων Leo2Hel, που απέσπασε πριν από ένα χρόνο περίπου, σε διεθνή διαγωνισμό στη Βουλγαρία, τα πλέον κολακευτικά σχόλια με τις επιδόσεις του, στο πλαίσιο της διεθνούς άσκησης SABER GUARDIAN.