«Πονοκέφαλος» για την Αστυνομία στη Hπειρο, έχουν γίνει οι υποθέσεις παράνομης συλλογής αρωματικών φυτών από Αλβανούς, όχι μόνο στην μεθόριο, αλλά και στην ενδοχώρα. Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στο Ανήλιο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Μετσόβου, δύο Αλβανίδες ηλικίας 39 και 44 ετών, για παράνομη συλλογή ποσοτήτων αρωματικών φυτών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του Ανηλίου, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να έχουν συλλέξει μεγάλη ποσότητα του αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού primula veris, βάρους 27 κιλών και 150 γραμμαρίων.

Η ποσότητα αρωματικών φυτών που κατασχέθηκε, θα αποσταλεί στο Δασαρχείο Μετσόβου. Την προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου. Πριν από 3 ημέρες, σε δύσβατη περιοχή στην ακριτική Αετομιλίτσα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 49χρονο Αλβανό ο οποίος είχε συλλέξει περίπου 130 κιλά του φαρμακευτικού βοτάνου «κράταιγος». Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο Αλβανός είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν κατασχεθεί τον τελευταίο μήνα, 514 κιλά αρωματικών φυτών τα οποία είχαν συλλέξει παράνομα Αλβανοί, ενώ έγιναν και 15 συλλήψεις.