Εξιτήριο από Ιπποκράτειο νοσοκομείο πήρε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε στον Λευκό Πύργο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.

Για τα όσα βίωσε εχθές μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος σημείωσε πως είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά ο κ. Μπουτάρης τόνισε : «Ήταν μια άθλια επίθεση, με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Σημειώνεται πως την επίθεση έχει καταδικάσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι Σύλλογοι Ποντίων.

Οπως λένε αυτόπτες μάρτυρες αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές και τον έβριζαν με άθλιο τρόπο.

Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. «Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι».

Σύμφωνα με την κ. Γούλα «ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή της για την επίθεση που δέχθηκε.

«Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν. Ακροδεξιοί και «αγανακτισμένοι», οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει», τονίζει η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της.