Με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση 33χρονος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες το απόγευμα για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το φόνο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στο σπίτι τους την περασμένη Πέμπτη.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 33χρονος είπε στους ανακριτές ότι το έγκλημα σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια. «Ξέρω τι έγινε το βράδυ του φόνου, ξέρω το κίνητρο και το σκοπό», φέρεται να είπε στους ανακριτές. Επίσης, την παραμονή του φόνου φέρεται να είχε πει σε γνωστά του πρόσωπα ότι την επόμενη μέρα θα γινόταν πλούσιος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) της Αστυνομίας ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι ανήκει στον ίδιο ζεύγος παπουτσιών, στο οποίο εντοπίστηκε δικό του γενετικό υλικό. Επίσης, η αστυνομία κατέχει επιθετικά αντικείμενα, στα οποία βρέθηκε γενετικό υλικό του υπόπτου. Αναζητείται ωστόσο ακόμη το όργανο του διπλού φονικού και το πορτοφόλι του άτυχου Χατζηγεωργίου.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ δήλωσε στο δικαστήριο ότι εναντίον του υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνομωσίας για φόνο, της ληστείας και της διάρρηξης.

Στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε ότι οι αρμόδιες αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και κάνουν ό,τι πρέπει για τη διαλεύκανσή της. Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί τεχνογνωσία από το εξωτερικό, διότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτό, διευκρίνισε, δεν σημαίνει πως παραγνωρίζονται οι επαγγελματίες και οι επιστήμονες της Κύπρου.

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής της οικογένειας των θυμάτων, Μάριος Ματσάκης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο 15χρονος γιος των δολοφονηθέντων δεν εμπλέκεται στη δολοφονία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ κ. Ματσάκης είπε ότι «από τα μέχρι στιγμής δικά μου ευρήματα από τις νεκροτομές, την αυτοψία, και την εξέταση του παιδιού προκύπτει, ότι o 15χρονος είναι αθώος».

Ο ιατροδικαστής εξέφρασε την άποψη ότι το παιδί λέει την αλήθεια και υποστήριξε ότι «πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά».