Με το που φοράμε τα κοντομάνικα θυμόμαστε ότι πλησιάζει η ώρα για το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα και μας πιάνει άγχος για τα περιττά κιλά, που έχουμε βάλει, λες και… δεν είχαμε κοιταχτεί στον καθρέφτη όλο τον χειμώνα.

Επειδή… θαύματα τουλάχιστον όσον αφορά στα περιττά κιλά δεν γίνονται σε μια εβδομάδα, καλό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι ο έλεγχος του βάρους μας απαιτεί οριοθέτηση του στόχου, χρόνο και πρόγραμμα, και ανάλογα το πρόβλημα τη βοήθεια κάποιου-ας ειδικού της διατροφής.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε μόνη σας την όποια προσπάθεια για το χάσιμο των παραπάνω κιλών, καλό είναι να μην ακολουθήσετε κάτι ακραίο που γρήγορα θα σας κουράσει με αποτέλεσμα να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Στην ισορροπημένη διατροφή βρίσκετε το μυστικό για χάσιμο βάρους υγεία και ευεξία.

Προτιμήστε λοιπόν μια δίαιτα που στηρίζεται στην ημερήσια κατανάλωση των γνωστών πέντε γευμάτων (πρωινό, δυο σνακ, μεσημεριανό και δείπνο). Ετσι ή αλλιώς κόψτε τα τηγανητά, περιορίστε τα γλυκά (αν δεν αντέχετε φάτε ένα μόνο μέσα στην εβδομάδα), ξεχάστε τις βούτες με ψωμί, μειώστε το ελαιόλαδο, προτιμήστε ένα ποτήρι κρασί εάν θέλετε να πιείτε κάτι ή φρέσκους χυμούς, και φυσικά καταναλώστε άφθονο νερό (κοντά στα δύο λίτρα).

Επιπλέον για να κινήσετε τον μεταβολισμό σας βάλτε στην καθημερινότητά σας την άθληση, βγείτε από το αυτοκίνητο και αρχίστε να χρησιμοποιείτε τα πόδια σας, ξεκινώντας με τον γύρο του τετραγώνου και την επανάληψη του για ένα τουλάχιστον 20λεπτο ημερησίως, ξεχάστε το ασανσέρ και ανεβείτε με τις σκάλες κ.ο.κ.

Η υιοθέτηση των προαναφερόμενων κανόνων για μακρύ διάστημα θα φέρει αποτέλεσμα.

Αν τώρα την πρώτη βουτιά την έχετε οργανώσει για… το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θυμηθείτε ότι ένα εντυπωσιακό μαγιό με σχέδια και χρώματα καθηλώνει το βλέμμα, με αποτέλεσμα τα μάτια να μην διακρίνουν τυχόν μικρο-ατέλειες. Να έχετε πάντα μαζί σας και το παρεό σας.